Saturday, 25 July 2015

LIC ADO EXAM GK QUESTIONS ASKED IN 25TH JULY 2015 MORNING SHIFT

LIC ADO EXAM HELD ON 25TH JULY (MORNING SHIFT)

1). which among the following state has launched “Mukhymantri Teerth Darshan Yojana”?
Answer- Madhya Pradesh

2). who is the present Railway Minister of India?
Answer- Mr. Suresh Prabhu

3). who is the Music Composer of Titanic, that had passed away recently?
Answer- James Horner

4).Which of the following city has hosed Kumbh Mela in 2015?
Answer- Nasik

5). According to Negotiable Instrument Act, what is the Jail term on cheque bounce?
Answer- 2 years

6). Who is the president of IMF?
Answer- Cristina Legard

7). Dispur is the Capital of which Indian State?
Answer- Assam

8). Name the company which has recently took bank its products from Indian Market?
Answer- Nestle

9). What is the Headquarters of AIIB?
Answer- Beijing, China

10.) What is the age limit of minors to operate account?
Answer- 10 years

11). What is the Headquarters of Amnesty International?
Answer- London

12). Who is the Youngest player to take test century?
Answer- Mohammad Ashraful

13). Which is the Holy Book of Parsian?
Answer- Avesta

14). JSC Biocom, a_______ based Pharma company has acquired 100% stake.
Answer- Russian

15). National Youth Day was observed on _______.
Answer- 12th January

16). What is the name of the Joint Military exercise between China and Sri Lanka?
Answer- Silk Route- 2015

17). “Reuters” is the famous news agency of _______.
Answer- UK

18). Dandiya Ras is the famous dance related to which Indian state?
Answer- Gujarat

19). Vikku Vinayakram is related to _______.
Answer- Ghatam

20). Which is the highest award that was given during war time?
Answer- Param Veer Chakr

21). What is the Premium amount for Jeevan Jyoty Yojana?
Answer- Rs. 330/-

22). Who is the Current Head of SAARC?
Answer- Arjun Bahadur Thapa

23). Famous Meenachi Amman Temple was located at_______.
Answer- Tamil Nadu

24). Who is the Chairperson of NITI AYOG?
Answer- Mr. Narendra Modi

25). Who is the present ICC Chairperson?
Answer- Shrinivasan


Top