Friday, 19 June 2015

CA Quiz - 01

CA Quiz - 62
11. Renowned film producer and Dada Saheb Phalke award winner died recently. Name him.
a) Suresh Babu
b) Daggubati Ramanaidu
c) Venkatesh
d) Rana Daggubati
Ans: - B
12. Bollywood actor..................who acted in movies Fukrey and Delhi Belly passed away recently.
a) Ashraful Haque
b) Mohammad Sakib
c) Akbar Siddiqui
d) Yunus Mohammad
Ans: - A
13. Which among the following smartphone vendor has acquired US-based mobile wallet startup LoopPay?
a) Lava
b) Karbonn
c) Samsung
d) Micromax
Ans: - C
14. Legendary Urdu Poet and Padma Shri awardee died recently. Name him.
a) Dr. Zafaryab Jilani
b) Dr. Mumtaz Dharker
c) Dr. Rashad Hussain
d) Dr. Kalim Ahmed Ajiz
Ans: - D
15. Rajya Sabha MP from Uttarakhand died. Name the MP.
a) Manorama Dobriyal Sharma
b) Baldev Sharma
c) Kannan Ramesh
d) Sanjay Patel
Ans: - A
16. Recently Union Minister who was made Maharashtra BJP has resigned from the Council of Ministers. Name him.
a) Devendra Fadnavis
b) Raosaheb Dadarao Danve
c) Haribhau Bagde
d) Dhanjay Munde
Ans: - B
17. Recently which news channel has released a documentary film called “India's Daughter”?
a) BBC
b) CNBC
c) NDTV
d) Headlines Today
Ans: - A
18. Recently Foreign Secretary has completed his SAARC Yatra of four nations. Name him.
a) Sushma Swaraj
b) Shahidul Haque
c) S Jaishankar
d) Aizaz Chaudhary
Ans: - C
19. Who among the following has been sworn-in as Chief Information Commissioner of Uttar Pradesh?
a) Jiji Mammen
b) Ram Naik
c) Jeebraj Koirala
d) Jawed Usmani
Ans: - D
20. Eminent cartoonist, political activist and columnist passed away.
a) Pran
b) Amarendra Singh
c) Rajinder Puri
d) Pawan Singh
Ans: - C


Top