Thursday, 5 March 2015

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz :

1. Which train was flagged off by the Union Ministry of Mines and Steel on 25 December?
a) Sushaasan Express
b) Mahatma Express
c) Ratna Express
d) Bharat Express

2. Who among the following Indian grabbed her maiden ITF singles title?
a) Astha Raina
b) Ankita Raina
c) Arohi Raina
d) Ashita Raina

3. Who among the following was honoured with Yash Chopra Memorial Award?
a) Shahrukh Khan
b) Dileep Kumar
c) Ramesh Sippy
d) Amitabh Bachchan

4. Who among the following famous Hindi poet and a litterateur died?
a) Mumtaz Dharker
b) Tapan Raychaudhuri
c) Nand Chaturvedi
d) H N Bajpai

5. Who among the following famous Malayalam film actor died?
a) Nedanuri Krishnamurthy
b) Sripada Pinakapani
c) Narayanan Lakshmi Balakrishnan
d) Uppalapu Srinivas

6. The oldest litigant in the Babri Masjid case.................. died recently.
a) Mohammad Karimi
b) Mohammad Farooq
c) Zafaryab Jilani
d) Mohammad Saleem

7. Which among the following country has test-launched Angara-A5 rocket?
a) US
b) Japan
c) Russia
d) China

8. Which country’s Parliament has adopted a bill that enables the country to join North Atlantic Treaty Organisation?
a) Belgium
b) Albania
c) Croatia
d) Ukraine

9. Union Ministry of Consumers Affairs has announced to set up.....................in each Indian zone?
a) Grahak Suvidha Kendra
b) Grahak Sanchar Kendra
c) Grahak Salah Kendra
d) Grahak Santushti Kendra

10. The military chiefs of Afghanistan and..................agreed to co-ordinate on military operations.
a) UAE
b) Pakistan
c) Iran
d) Iraq

Answers :
1-A ,2-B, 3-D,4-C,5-C,6-B,7-C,8-D, 9-A,10-B


Top